Followers

Khamis, 31 Januari 2013

Makan Makan Makan


Makan Makan makan.. saya memang suke makan.. ada org bila stress kuat makan.. ada orang bila hepi, kuat makan.. saya?? 24jam makan saje.. huhuhuuu..

Ada Satu scene yg menyedarkan betapa kuatnye saya makan.. hehehe..

Di tempat penyimpanan susu, SCN, Hospital Kajang..

Daku : Nurse, Nak susu..

Nurse : ( buka pintu peti ais ) Intan minum berapa ? (sambil membuka tutup botol susu )

Daku : 50cc ( sambil menghulurkan botol susu )

Nurse : (tuang susu kedalam botol) awak ade perasan sesuatu tak?

Daku : ( mengerutkan kening ) perasan ape ek?

Nurse : ( Bagi botol yg dah terisi 50cc susu kat daku ) yang awak dah semakin berisi.

Daku : ( Terkejut. Dan lantas tersengih2 ) ye ke..

Nurse : Yela.. dulu masa awak awal2 room in dulu saye tgk kecik je.. ni dah berisi sikit dah..

Daku : haaa tu la kan.. dan bla bla bla bla...

Nurse : bla  bla bla bla bla bla....

Pendekkan cerita.. memang daku kuat makan.. kehidupan kat wad bermula 12am.. Bagi adik susu (setiap 3 jam) ~ tido ~ makan ~ hahahha itu je rutinnye setiap hari..

sampai masa jam 12 tengahari ngan 6 petang.. nasi sampai.. makan haje laa.. pukul 8 pagi ngan pukul 4 petang.. minuman sampai.. balun haje laa.. malam2 lapo.. oder la kat my centa hati.. my centa hati tak dapat dtg.. oder la kat centa hati katil sebelah pulak.. stok makanan penuh dlm drawer tu.. ekekekke...

Orang dok spital makin kurus.. daku makin mengembang pulak.. bahagia sangat la org kate daku dok kat spital tu...huhuhuuu..

memang nampak ketara pun.. dari first room in sampai dah keluar.. mesti timbang berat naik lebih dari 5kg.. ho ho ho ho ho..

jom layan makanan..



Buah markisa.. mak yang bawak datang sini.. pokok buah ni ayah tanam.. alkisahnye.. mula2 ayah nak tanam anggur.. beli benih anggur.. berbulan2 la dok menunggu.. daku asal balik kampung je intai2 pokok 'anggur' tu kot2 la berbuah.. sampai la satu hari ayah kate pokok anggur dah berbunga.. tak lama lagi berbuah la tu.. hati ku pun turut berbunga2.. festime nak makan buah anggur petik sendiri..

last2 masa balik hari tu.. nampak cam berbuah.. tgk dari jauh je.. tapi pelik je nampak.. mak dah gelak2 dah kate tu buah markisa.. bukan anggur.. agaknye tokey benih tu salah bagi benih la tu.. hehehe..

Buah ni daku buat air.. aduiii.. masam2 manis.. sambil minum mate terkenyit2.. hehehe..


Slurrppp.. sedaaaapppp.... hehehhee... tak cukup satu tapawe tu daku minum sorg.. hehehhee...


Ni bege monster.. centa hati beli kat bandar tun hussein onn.. sedap memang sedap.. rm8.. berbaloi2.. share berdua je ngan centa hati.. kenyang jugak.. besar kan bege dia.. hehehe...

Tak abes2 la citer pasal makan.. lapau dah balik.. hehhee.. ok nanti sambung di lain hari.. daaaaa...

Isnin, 28 Januari 2013

2nd ga kain pasang

Salam..


Jalan2 kat blog cik intan.. nampak cik intan buat GA la.. tetibe rase teruja lak nak terai.. festime ni nak join GA.. mane la tau kot2 ade rezeki dapat kain pasang santik ni kan.. tak yah beli kain dah utk raye tahun ni.. hehehhee..

meh la kawan2 join sekali.. mase pun lambat lagi nak tamat.. cepat2..

psstt.. mintak2 la hakim cik intan pilih daku.. leh share ngan adik baju raye tahun ni.. kikikikiii...

Adik admit lagi

Lama dah tak masuk sini.. jumaat 28/12/12 hari tu adik ade cek up kat klinik pakar kanak2.. cek2 amek darah.. tunggu berjam2 lama.. jumpe doktor.. last2 adik kene tahan wad sebab kurang garam dalam darah.. bacaan nye hanya 1.9.. saje.. fuuhh.. mengeluh ibu.. mengeluh ayah.. untuk kesekian kali.. baru je discaj 2 minggu.. kene masuk balik.. mengeluh bukan sebab apa.. sebab membayangkan apa yg adik bakal tanggung nanti.. tak sanggup nak tgk adik dok lama2 kat hospital.. tapi ibu ngan ayah takde pilihan.. disebabkan adik ade masalah jantung.. doktor takut jantung adik boleh berhenti secara tiba2.. ibu dan ayah takde pilihan.. mengangguk saje masa doktor kate adik kene admit..



Adik tido kepenatan sebab menangis tak berenti.. 2 kali amek darah.. carik line drip branula lagi.. drip tu masuk air garam.. tu tgh buat ECG nak monitor jantung dia.. luluh hati ibu tgk adik.. sabar la adik.. ibu yakin adik kuat.. sebab tu Allah uji adik dgn kesakitan tu..

2 - 3 hari adik nangis je.. merajuk dah dia ngan ibu.. iyela kan.. 2 minggu dah seronok2 kat umah.. tetibe masuk wad dicucuk sana sini.. sakit sana sini.. pandai pulak dia merajuk.. adik2..

Takde ape sangat yg nak diceritakan sepanjang adik di wad.. sebabnye same saje ape yg berlaku mase admit dulu2 tu.. cume amek je gambar2 adik.. kali ni biar gambar je yang berbicara.. ibu nyampuk siki2 je laa.. hehehe..



Adik kene minum ikut tiub dah sekarang ni.. sebabnye jantung adik penat.. menyebabkan berat dia susah nak naik.. sekarang dia dah 7 bulan.. tapi berat baru 2.2kg.. tu yg dia kene minum pakai tiub..

Masa mula2 pasang tiub.. adik punye la mengamuk sakannye.. sampai 5 jam dia tak minum sebab mengamuk pasal tiub.. tapi ibu pujuk2 adik.. lama kelamaan dapat juga dia terima tiub tu.. kesian sangat tgk dia.. dah biasa minum ikut mulut.. tiba2 kene pakai tiub..


Hey kamu... hehehe.. mase ni sibuk haje dia nak mencapai enpon.. dia tau dah.. kalau nampak enpon mesti dia pandang.. tau dah nak amek gambar dia.. kadang2 tu ibu sibuk sms pun dia sibuk sengeh2 kat belakang enpon tu.. kekekekeke...


Yang ni masa mula2 tu, dah siap bagi dia minum.. dia pun tido.. ibu pun masuk bilik air mandi.. basuh rambut bagai.. masa nak naik atas terlanggar tayar baby coat dia.. dia terjaga toleh sesaat kat ibu, tido balik.. tak sampai seminit dia pandang lagi dgn muke gitu.. tgk rambut ibu pelik agaknye.. kekekeke... lama lak tu dia pandang.. sampai ibu sepit balik rambut baru dia dah tak pandang dah... hehehehe..


Yang ni dia baru lepas mandi.. nurse yang mandikan lah kat hospital kan.. hehehe.. terkejut ke tak ready lagi kot gambar dah klik.. hehehe.. ade2 saje la adik ni..

Hari rabu ni adik ade cek up lagi.. harap2 ok la semua resultnye.. biarlah lama sikit adik kat luar ni..


Sabtu, 26 Januari 2013

6 Bulan bersama al-khishbun

Alhamdulillah.. sedar tak sedar dah 6 bulan hampir seusia adik kami membuat jualan produk al-khishbun.. walau tidak sehebat peniaga online lain.. tapi rezeki yang masuk syukur sangat2.. rezeki adik..

 Kepada yang membeli dalam 2 - 3 bulan  ni yang selalu lambat dapat respon tu.. panggilan yang tidak berjawab.. saya minta maaf banyak2.. sebab dalam tempoh 2 - 3 bulan ni saya berumah lif di hospital..  kisahnye di next post akan datang la ye.. ni nak cerita pasal al-khishbun jek.. hehhe..

Bulan ni dah amek stok banyak dah.. kene stanby stok banyak2 sebab skrang ni permintaan tinggi lebih2 lagi kat SK al-khishbun.. Alhamdulillah..


Set al-khishbun.. cafe al-khishbun hanya untuk lelaki sahaja.. sk al-khishbun dan hulba al-khishbun boleh diambil suami isteri..


Stok untuk minggu ni.. lai lai lai.. sape nak.. sms cepat2 k.. ina 014-7137311.. oh ye.. maaf pada yg nak respon kat email tu kadang2 lambat saya dapat balas.. sebabnye jarang2 dapat online sekarang ni.. lebih2 lagi tetibe adik kene warded pulak.. memang berbulan tak dapat bukak dan cek apa2 mesej yg masuk kat email atau blog ni.. kalau boleh sms terus la ye.. :))


Yang terbaru sekarang ni jualan online ni dah di daftar kan kat SSM.. en centa hati yg buat.. memang impiannye nak buat bisnes online ni.. saya??? ikut saje.. maklumlah saya sekarang kan tak keje.. jadi la 'kerani' dia kate nyee.. ish ish ish.. sabo je laaa...

Ohye.. Alhamdulillah.. ade beberapa berita gembira yg kami dapat dari cust yg beli dari kami.. syukur.. Allah perkenankan usaha mereka.. ni antara yg sempat kami snap kan.. hehehe..







Alhamdulillah.. tahniah pada mereka.. semoga dipermudahkan sehingga melahirkan.. pada yang belum.. selamat berusaha.. semoga dipermudahkan rezeki..

Tapi ingat.. produk al-khishbun ini hanyalah medium atau landasan usaha dan ikthiar kita.. yang menentukan segala2Nya adalah Allah s.w.t..

Kepada yang berminat nak mencuba produk al-khishbun ni.. boleh sms saya ina 014-7137311..

psstt.. meh la ramai2 like page ni.. SK al-khishbun