Followers

Selasa, 31 Disember 2013

Set Kesuburan al-khishbun

Assalamualaikum..


Entry ni khas untuk produk jualan company saya.. wah.. company tu tak tahan.. hehehe... sebab entry yg lama2 rasenye last tahun 2012 kot saya post.. ramai yg berminat nak membeli macam kompius je saya masih aktif lagi atau tidak.. yee.. saye masih aktif lagi.. cume dah lama tak up kan entry2 pasal produk2 tu..


Produk al-khishbun - SK al-khishbun, Hulba al-Khishbun, Cafe al-khishbun.

Secara ringkas tentang produk ni.. 

Set kesuburan al-khishbun

Kehebatan SK Al-Khishbun terletak pada ramuan rahsia herba-herba kesuburan dari Tanah Arab yang pernah terkandung di dalam buku Ilmu Perubatan Sufi. Mengandungi serbuk bunga kurma yang digunakan sebagai herba penambah hormon dan mengentalkan sperma. SK bertindak untuk menyuburkan kembali rahim. 1 botol untuk kegunaan selama 1 bulan dan perlu diamalkan berpanjangan.

Hulba Al-Khishbun menggabungkan 7 jenis herba-herba dari Tanah Arab yang bertindak untuk membersihkan rahim yang menjadi punca kepada kesukaran mendapatkan zuriat. 1 botol untuk kegunaan selama 3 bulan.

Gabungan ini membantu merangsang rahimmemanaskan organ pembiakan dan mengukuhkan tenaga dalaman. Herba Campuran Arab ini biasanya menjadi amalan para remaja arab yang akan berumahtangga. Menjaga keseimbangan dan normal tubuh serta membaiki saraf kelamin dan serta memulihkan tenaga batin.

Cara penggunaan Set Al-Khishbun

  1. Minum SK Al-Khishbun 1 skop pagi sejam sebelum sarapandan 1 skop malam sejam sebelum tidur. Bancuh dengan air suam SAHAJA.
  2. Makan 1/2 sudu kecil Hulba Al-Khisbun yang telah dicampurkan dengan madu atau buah kurma sebelum makan tengahari (waktu dhuha) 1 kali setiap hari.
  3. Banyakkan minum air masak bagi menstabilkan suhu badan.

Akan tetapi bagi pengguna lelaki yang tidak gemarkan susu maka mereka boleh mencuba Cafe Al-Khishbun untuk kekuatan dalamandan kekuatan sperma. Cafe Al-Khishbun diformulasikan khususuntuk kaum lelaki sahaja kerana mengandungi campuran herba-herba untuk kekuatan sperma dan tenaga dalaman lelaki. Kaum wanita tidak dibenarkan menggunakan Cafe Al-Khishbun sama sekali. 

Akan tetapi bagi kaum lelaki yang menghadapi masalah kiraan sperma yang rendah maka mereka perlu mengambil SK Al-Khishbun dan bukannya Cafe Al-Khishbun.

PENTING : Produk ini tidak boleh diambil semasa waktu periodatau ketika demam. Jika telah disahkan mengandung hendaklahberhenti dari mengambil produk ini.

Alhamdulillah.. ramai customer kami yg berjaya dengan usaha ini.. dan yang penting atas izin Allah..

Kami sertakan juga beberapa sms dari customer yg berjaya sebagai pembakar semangat kepada yang berminat untuk ikthiar dgn produk ini.










Kepada sesiapa yang berminat..
Boleh sms atau whatsApp saya di no. 014-7137311

Rabu, 18 Disember 2013

Bengkel Bayi Pramatang 2013



Hari sabtu 14.12.13 hari tu adik ada event kat hospital kajang - Bengkel bayi Pramatang 2013. Teruja aje bila hospital call beritahu menjemput adik datang ke bengkel tu.. Bila sampai kad jemputan lagi la teruja. al-kisah tahun lepas memang adik ada dapat jemputan. mase tu adik baru 5 bulan. baru keluar scn. tapi lagi 2 hari nak sampai tarikh tu adik kene warded sebab garam dalam darah adik berlebihan. Jadinye ibu sorg aje yg pergi dengar ceramah bila dapat pelepasan dari scn utk ibu pergi seorg.. 



Masa hospital call tu mereka ada bagitau, tahun ni ade tema. diminta supaya baby2 perkaian ikut tema. temanya princess dan Superhero. Atoi toi toi.. bila dah mereka kata gitu, pening pulak kepala ibu dan ayah pk nak bg adik pakai ape.. maklum lah dgn saiz adik yg berketinggian 58cm dan berat 5.5kg tu ape la sgt pakaian princess yg sesuai dan cantik2 utk adik. huhuhuu.. memang merata ibu dan ayah mencarik. asal ade kedai baby je mesti masuk. lepas tu keluar aje dgn tgn kosong. memang geram bila tgk baju gaun cantik2. huhuhuu..

AL-kisah bulan lepas ayah adik pergi cuti2 thailand.. Ade la dia beli gaun pink utk adik. tapi mmg tak sesuai pun sebab gaun tu masih besar.. ibu pun mula la mengunakan daya kreativiti nak bg gaun2 tu sesuai dgn adik.. hahaha.. akhirnye.. fuh.. sesuai jugak.. 




kami sebelum pergi.. klik klik klik dulu.. kalau tak klik tak sah.. hehehe..







Nak bagi cantik lagi, saya pergi kedai bahan kek kat prima saujana tu. kedai jual bahan kek. tapi segala alatan jahitan pun dia ade jual. Saya carik la manik2 ingat nak letak kat baju. tapi tgk baju ade ropol lace tu mcm tak sesuai aje nak letak manik.. saya sambung2 la manik besar tu dgn benang menjadikan rantai.. selamat la adik tak tarik kalau tak berteraburan la manik tu.. hahaha..




Masa sampai tu dari jauh lagi dah dengar suara nurse2 panggil2 adik.. ibu dan ayah pulak yg tersipu2 malu.. hahaha.. kelakar aje.. rase jauh aje nak sampai ke tempat pendaftaran tu. selepas pendaftaran kami pun masuk.. waaahhh.. sangat xcited sekali.. memang berlainan dari yg tahun lepas.. nampak grand tahun ni.. kikikikii.. rezeki adik..



Masuk2 je terus diarahkan utk ambil gambar. hehe.. dah snap pic tu kekonon kami pilih duduk kat kerusi depan...kikiki..


Gambar atas tu yg adik duduk tu waktu tu fesyen show.. ade citer kelakar terjadi mase beberapa minit sebelum waktu adik dipanggil naik ke pentas. sebelum acara tu, MC dah bgtau siapa yang masuk acara fesyen show sila bersedia. mase tu adik kene 'culik' ngan nurse2.. tgk dari jauh, mereka sedang syok bergurau dan bergambar. last2 saya pergi jugak amek adik. makanye tergesa2 la saya dan en. suami menyiapkan adik. pakai stokin, pakai rantai, pakai headband. dalam kekalutan tu tetiba adik tarik bunga kat headband tu.. makanya tertanggal la bunga yg kaler peach tu.. adoi doi doi.. saye dan en. suami dah saling pandang memandang. sgt hodoh rupenye headband tu tanpa bunga peach tu.. saya dah berkira2 nak cancel aje nama adik.. hahaha.. en. suami kelam kabut mencari ape yg ade dlm beg dia, beg yg diorg bg mase pendaftaran tu. ade la selotip yg digulung dgn biskut2 dan kek. cepat aje en suami buka selotip tu dan tampal kat bunga peach tu.. hahahhaa.. nampak goyang2 aje.. risau pulak tetibe tercabut. ialah selotip pun dah yg gune. memang tak boleh percaya. Hahahaa.. 

Bila nama adik kene panggil, saya pun terus letak adik kat depan tu. baby lain semua berdiri, berjalan.. adik aje yg duduk.. hehehe.. kelakar aje.. adik pulak bila saya letak kat situ, dia toleh kanan pandang MC tgh bercakap butiran kelahiran setiap peserta dan toleh kanan pandang saya.. langsung tak pandang depan..



Lepas tu adik terus tido.. memang time dia tido pun waktu2 mcm ni.. dalam pukul 10am tu.. tu yg kami risau takut dia tido sebelum acara tu.. hehehe.. mase penyampaian hadiah utk best dress terkejut sgt adik dapat no 3.. hahaha.. mcm tak sangka aje.. pergi la saya naik amek hadiah dgn membawa si kecik sedang lena ketiduran.. hehehhee...




mase acara potong kek pun, adik sangat lena tidur ok.. punye la bising keadaan waktu tu. sikit pun tak mengganggu kelenaan adik.. adeh.. sabo je laa. 





Lepas abes acara... tinggal acara makan je.. baru lah adik bangun.. adik ni jenis tido selelap je.. janji hilang ngantuk dah ok.. dia akan aktif balik.. dan sekali lagi adik di 'culik' oleh nurse dan doktor utk bergambar.. hehehe.. ibu dan ayah ok je.. dapat kami makan dgn penuh nikmat.. kalau tak adik kacau.. hahahaha... acara abes lepas pukul 12 tghari.. memang best sangat rase.. walaupun kawan2 yg sekali kat ward dulu takde.. sebenarnye bukan turn adik.. turn adik tahun depan.. tapi dah rezeki adik kot, diorg panggil tahun ni.. hehehe.. tahun ni semua baby besar2.. yg umur 2 tahun keatas gitu..










Ayah komplen.. gambar ayah ade 1 ni je.. hahahaha.. yelakan.. dah kameramen.. mane la ade gambarKan.. kikikikiii..




hadiah adik dapat yg utk best dress tu.. hehehe.. bear tu adik punye.. coklat tu ibu ayah punye..


Jumaat, 22 November 2013

Kek Mentega Panggang?

Assalamualaikum..

Dan lagi.. saya nak menghapdet blog utk post yg dah basi.. hehehe.. Adik tengah syok tido.. Ujan pun sangat lebat.. Sempat la jugak saya menukar Header baru.. Bosan tgk gambar header tu.. huhuhuu.. Tapi yang baru ni pun tak cantik mane pun.. hehe..

Ok.. saya nak tayang kek mentega yang saya buat.. heemmm.. minggu lepas kot... tak ingat lah.. ni pun sebab tengok mentega terperap lama aje dalam peti sejuk tu.. lepas tu tetibe cam teringin aje nak makan kek panas2.. maklumlah sekrg asyik hujan je.. perut pun asyik lapo.. meh le terai.. kek ni makan panas2 kene pulak dgn teh O suam.. pergghh.. nikmat... adik panggil "buuu..buuuu...buuuuuu" pun macam tak berapa nak dengar.. hahaha..


Gambo ni je yg ade.. yang dah potong cantik takde.. sebab asal letak pinggan abes.. tak dapat la nak klik pic nye.. hehhee.. yeee.. saya pakai pemanggang ajaib.. senang aje.. tak sampai 15 minit dah masak.. hehehe..

Kek Mentega

Bahan2
2 Cawan tepung
1 Cawan mentega
1 Cawan gula
3 Biji telur
1 sk baking powder
1 sk esen vanila

Cara2
1. Pukul Mentega dan gula hingga kembang.
2. Masukan telur dan esen vanila. Pukul lagi.
3. Masukan tepung dan baking powder yang sudah diayak. Gaul sebati.
Kalau nak buat kaler2 macam tu bahagikan kepada 2, letak la kaler kesukaan. saya suke biru. tapi nak letak kaler biru cam pelik pulak.. letak la pink..hehe.
4. Lepas tu bakar aje.. mane yg nak pakai oven tu.. kene ikut cara oven masing2 la ye. saya pakai pemanggang ajaib ni.. curah aje dalam pemanggang ni. lepastu letak atas api perlahan. kene tengok selalu takut hangus.. macam saya ni tak sampai 15 minit pun..

ok.. itu saje cara2nye.. maaf la kalau ayat lintang pukang sebab tak reti nak susun ayat.. hehhe..

Sabtu, 26 Oktober 2013

Seminggu Yang Tersangat BZ

Dalam seminggu dua ni terasa sangat sibuk.. tak tahu la sibuk apee.. tapi semua keje macam terlalu banyak aje.. sampai semua pun tak siap.. haha.. sila la gelak utk org nih.. ntah ape yg dibznye pun tak tau la.. huhuu..

Ok.. seperti biasa.. sedaya upaya dengan secepat mungkin untuk mengapdet blog yg terbengkalai sepi sekian lama sementara buah cinta tgh lena tidur..


Kami bertiga yg sangat sibuk.. bila ibu sibuk.. ayah sibuk.. adik pun sekali la sibuk nye.. adoi doi doi..


Ni waktu pergi cek up adik kat Gastro HKL.. Alhamdulillah setakat hari tu doktor cek kate ok.. hati adik pun dah kecik sikit.. Lepas jumpe doktor tu ade amek darah.. result nye tak tahu lagi.. harap2 semua ok laa..


Berjalan kaki ke parking.. tau je la kat HKL tu mane dapat parking kat pintu masuk klinik.. al-kisah lepas abes cek up tu.. centa hati tanya.. "nak tunggu sini ke atau nak jalan sekali?".. saya pun tanya.. " jauh ke parking?" dia menjawab.. " parking kat depan tu je..".. ooohh ok depan tu je.. jalan je lah.. 

Jalan punye jalan dan jalan 2 jam tak sampaai2.. hhahha.. tipu tipu tipu.. 15 minit je kot.. tapi dok jalan tgh panas tu adoi.. dgn kelaparan tak sarapan lagi.. jauh nye la terasa.. uih.. tapi memang jauh tau.. dari paeds tu dia paarking dah dekat area IJN tu.. jauh tuuuuu.. "depan" dia tu memang tak boleh pakai.. huuhh..


 Adik ketiduran kepenatan.. ni al-kisahnye abes cek up lambat.. hari juga dapat rezeki ramai order al-khishbun.. jadinye terkejar2 pergi ambil stok  kat gombak.. asyik lah mengira masa sempat ke nak packing barang.. sempat ke nak pergi pos.. tu yg adik pun jadi bz jugak berkerja sana sini.. huhuhuu..

Lepas amek stok.. terus tersadai kat Hailam Kopitiam.. sedap adik tido bersiap empukan sofa lagi.. hehehe.. memang saje tak keluarkan dari dari beg tu sebab kalau keluarkan nanti dia pun terus bangun.. tak nak tido dah.. jadinye boleh la ayah dan ibu setelkan keje dengan aman kejap..


Ni adik masa kat Red Wok bangi.. al-kisahnye malam ni satu taman blackout.. adik kepanasan berpeluh2 dia.. saya stat enjin kete dok dalam tu sejukan kan adik ngan ekon.. last2 ayah kunci pintu umah terus masuk gear jalan.. hahaha.. pusing2 carik kedai makan.. last2 singgah sini.. festime datang makan.. Ok la.. sedap memang sedap.. puas hati.. tapi tak kene dgn citarasa centa hati.. kikikiii...


Ni kat hospital kajang.. seronok la sangat masa baru2 sampai.. kang dah masuk jumpe doktor mulala cebik sana cebik sini.. sabo je laaa..



Ni pulak bermakan2an dekat Austin Steak House.. al-kisah nye takde kisah.. saya malas masak..huhuu.. penat seharian kesana kemari.. lemau rase badan..  Ok la.. makan kat sini.. puas hati.. lebih2 kurang makan kat kampung baru aje... dah jumpe port terbaik untuk makan ciken cop.. setakat ni ciken cop yg paling menepati selera dekat kampung baru dan D'One bangi tu.. ni dah jumpe satu lagi.. ok la.. tak yah dah nak bersesak gi kampung baru.. sebab kalau gi sana mesti bertekak dalam kete mase nak carik parking.. jalan pulak sempit.. takut aje tergesel ngan kete2 tu.. hehehe.

Ok. ini saje update terbaru yg ada.. 

Seluar Busha

Seluar Busha

Like Page : E-kedai Comel Intan

Saiz:
80 - 80cm
90 - 90cm
95 - 95cm

Sehelai RM12
3 Helai rm30

kos poslaju:
semenanjung : RM5
Sabah / Sarawak : RM7

Berminat sila SMS/WhatsApp (012-2705196) saya no kod yg tertera.
Barang akan dipos sehari selepas pembayaran dibuat.







Seluar Busha

Saiz:
80 - 80cm
90 - 90cm
95 - 95cm

Sehelai RM12
3 Helai rm30

kos poslaju:
semenanjung : RM5
Sabah / Sarawak : RM7

Berminat sila SMS/WhatsApp (012-2705196) saya no kod yg tertera.
Barang akan dipos sehari selepas pembayaran dibuat.

Rabu, 23 Oktober 2013

Kasut Baby

Kasut Baby 

E-Kedai Comel Intan

3 Bulan - 6 Bulan = 11cm
6 Bulan - 12 Bulan = 12cm
12 Bulan - 18 Bulan = 13cm

Sepasang RM25
3 Pasang RM60

kos poslaju:
semenanjung : RM5
Sabah / Sarawak : RM7

Berminat sila SMS/WhatsApp (012-2705196) saya no kod yg tertera.
Barang akan dipos sehari selepas pembayaran dibuat.













3 Bulan - 6 Bulan = 11cm
6 Bulan - 12 Bulan = 12cm
12 Bulan - 18 Bulan = 13cm

Sepasang RM25
3 Pasang RM60

kos poslaju:
semenanjung : RM5
Sabah / Sarawak : RM7

Berminat sila
SMS/WhatsApp (012-2705196) saya no kod yg tertera.
Barang akan dipos sehari selepas pembayaran dibuat.


Sabtu, 19 Oktober 2013

doa utk kawan adik

assalamualaikum..
lama dah tak update blog.. sebenarnye byk aje post2 yang saya draf.. tapi tak sempat abes dan nak publish.. bila buka balik tengok cerita dah basi seminggu dua minggu lepas.. mcm tak best nye.. hehe..

mane tak.. tgh2 syok menaip memerah idea, adik nangis la.. adik nak ajak main lah.. adik nak susu la.. adik uk uk la.. hehehe.. jadinye memang tertangguh dan langsung tak siap la entrynye.. huhuuu..

entry ni pun di taip pada pukul 12.41am.. adik tgh tido.. taip pakai henpon.. sangat la tak best.. huhuuu..

in shaa allah.. andai
 ada kesempatan byk bende nak cerita.. oppsss.. ade ke yg nak dengar cerita ni.. hehehe..


ok.. di akhir entry sebelum adik ngamuk, tgk dia cam dah nak bangun je.. waktu2 dia nak susu ni.. hehehe..

saya mohon sesiapa yg membaca  entry ni untuk mengirimkan doa buat dua org kawan adik. muhammad adam harith prem 28 minggu sekarang ade kat scn semoga kuat semangat dan cepat membesar dengan sihat..
juga untuk semoga kawan baru adik awfa mysara yang baru menjalani pembedahan PDA semalam semoga cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusannya..

mane yg tak tahu pembedahan PDA tu boleh baca entry adik yg lepas.. hehehe.

ok.. sekian dulu.. sgt susah ok menaip pakai henpon ni.. huhuuu...

Rabu, 25 September 2013

santai d Pantai


 

OK.. semalam tak sempat nak update.. hari ni nak update tentang xtvt kami hari ahad lepas.. hehe.. sementara adik tgh tido ni. saya nak taip laju2.. maaf la ye kalau ade salah eja ke ayat tunggang langgang ke ek.. hehehe..

Ahad lepas pagi tu golek2 je mcm biasa.. sambil golek2 bukak fb kat henpon tgk ramainye yg post gambo g pantai.. mcm best je rase dgn cuaca panas2 ni bila kene hembusan angin pantai yang sepoi bahasa tu..

terus tingg.. "abaaanggggg", saya menjerit dari dlm bilik kat centa hati kat ruang tamu tgh tgk citer katun..

centa hati balas " yeeeaaapppp"

"jom g pantai naaaakkk?" jerit lagi sambil adik membuat muke pelik melihat ibunye bercakap sorg dan dgr suara ayah yg ntah kat mane..

"jooommm.. siap2 skrg...".. 

hahahha.. sepantas kilat daku saya bangun dari katil sambil dukung adik dan letak adik atas riba ayahnye.. " nah jaga adik.. nak masak"

tang tung tang tung.. siap nasi goreng, goreng naget dan sosej, bubur nasi adik.. pack2 letak dalam bakul.. terus mandi.. siapkan adik... centa hati mandi.. terus bergerak keeeee............

di highway LEKAS..

centa hati.. " kita nak g mane ni??"
saya terdiam.. nak g mane ek?? hahhahahha... bagan lalang je laaa.. port dickson mesti ramai org.."
"OK" balas centa hati.. hahahha

sesampai sana.. air surut.. terus carik tempat nak park khemah.. celah2 org tu.. lantok lee kan... kekeke.. mcm bestje.. adik la sgt teruja...




keadaan tak berapa nak berangin.. cuaca pun sgt panas.. hehehe.. tapi layan je.. syok jugak sesekali bersantai kat pantai.. lame dah kot tak g pantai ni..


adik dan ayah bersantai dalam khemah.. ayah nak tido.. adik x bagi.. adik tgk ayah lunjur kaki tu.. dia pun nak jugak.. boleh dia ngesot2 turun dari tilam.. nak letakkan sekali kaki kene dinding khemah tu.. pastu gelak.. sabo je laaa...

lama duduk lepak dalam khemah ni.. sebab cuaca sgt panas.. air pun tgh surut.. dalam pukul 5 mcm tu baru air mula pasang... 


adik nampak air je.. mula la melompat2 nak turun.. haiisshh... di tolak2nye kite nak g ke air tu.. tapi saya tak bawak dia g kat air tu.. sbb tgk air dia tak bape cantik pulak.. jadi muke dia ade sikit tak puas hati.. hahahhaa...


pukul 6.30 baru bertolak keluar dari sini.. dekat pukul 8 sampai umah.. fuuhh keletihan... sampai2 mandikan adik.. bg adik susu dan ubat2 dia tu.. terus dia tido sampai pukul 6pg esk nye baru dia bgn... punye la letih dia tu...