Followers

Ahad, 30 September 2012

XTVT ujung minggu

Macam2 plan xtvt minggu ni.. padat lagi memenatkan.. hehehhe.. pagi2 sabtu tu seawal 7pagi dah keluar rumah.. pergi mane?? pergi pasar.. dah lama tak gi membeli belah barang dapo.. dah kehabisan dah.. nak gi pasar mana?? nak beli barang basah kat pasar borong selayang.. nak gi beli barang kering kat NSK selayang.. haaa.. macam la kat kajang ni takde pasar.. sampai ke selayang nun soping nyeee...

Sampai sana singgah brekfes dulu.. gi brekfes kat Tuu.. dia Pak Tam kat selayang tu.. ni dah kali kedua en. centa hati bawak brekfes kat situ.. memang terbaik menu dia.. nafsu makan tu terbahagi2 jadinye.. tak tahu nak makan ape.. semua nak.. hahahaa.. last2 amek nasi lemak ngan lauk paru je.. haaa.. semput2 nak abes kan.. nasi cedok sendiri.. tak beringat letak dalam pinggan.. hehehe.. Memang sampai ke petang kenyangnyeee.. 

Lepas tu terus pergi NSK.. shoping tak tahu berapa jam.. tak tgk jam pun terus ke pasar basah lak.. shoping2 beli ayam ketam sotong ngan ikan je.. terus keluar.. pastu gi UIA gi anta SK Al-Khishbun dan Hulba Al-Khishbun..  Dah anta tu gi pulak stokis amek stok baru..lepas tu terus balik umah.. sampai umah dah pukul 12.15pm.. terus keluarkan barang2.. barang2 basah terus sumbat je dalam petiais.. mandi siap2 nak gi hospital jumpe buah hati kami..

Sampai2 je dia tgh nangis.. sebab nak nyusu.. alahai.. walhal bila tanya nurse katenye baru je bagi.. ish ish ish.. adik dah kuat nyusu dah sekarang.. setiap 2 jam kene bagi dia susu.. dia dah minum 21ml.. lepas nurse dah bagi susu kat adik, adik pun tido.. ibu ayah pun keluar dari hospital..

Terus pergi ke pej pos hentian kajang. pos kan SK dan hulba ke Taiping.. selamat takde org.. masuk2 terus je ke kaunter.. setel semua terus ke Old Town Bangi pula.. anta SK, Hulba dan Cafe al-khishbun.. thanks sudi beli.. lepas tu terus bergegas ke nilai 3.. mula2 ingat nak anta set al-khishbun tu ke nilai.. tu yg terus cadang nak gi nilai 3.. mase kat spital kol 1 lebih tu, dapat sms kate jumpe kat bangi saje.. tapi dah sebab plan nak ke nilai 3.. jadinye pergilah jugak.. hehehe..

Tujuan gi nilai ni sebenarnye nak beli kain untuk buat sarung bantal adik.. al kisah lama dah mencari. pergi ekonsave kat prima saujana tu takde yang berkenan.. mahal ke main.. pastu gi nagoya dalam tesco kajang tu pun.. takde yg menarik.. mahal leh tahan.. tu yg wat keputusan nak gi nilai tu.. takut kang tangguh2 terus tak sempat nak buat..

Puas jugak berjalan2.. berkenan gak kat ade satu kedai tu.. mak ai... sekali tanya harga berapa.. semeter rm19.90.. terbuntang mate daku di buatnye.. aduhaii.. terus keluar.. aiyooo adik.. tak kan le nak pakai kain mahai cenggitu kot.. jalan jalan lagi.. masuk 1 kedai ni.. kain corak bunga2 je.. org kedai tu kate.. sekarang ni bunga2 je ade.. kartun dah tak jual lagi.. bila daku tanya kartun takde ke? hehehe.. dia tambah lagi.. ambik la bunga ni.. u pergi mana2 pun tak jumpa kartun punya.. sekarang dah tak keluar corak kartun.. aduii.. takpelah.. pusing2 lagi.. lenguh kaki dah ni.. sampai la jumpe jugak 1 kedai ni.. semeter rm4.90.. corak kartun.. tapi ikutkan tak la menarik sangat.. tapi kene jugak beli dari takde.. sebab jam dah pukul 4 lebih.. nak kene balik dah ni.. takut tak sempat nak gi tengok adik pulak.. terus la beli kain tu...hehehe..



Ok la kan.. hehehehe.. tak tahu dah nak pilih lagi.. bila dah banyak2 tu.. macam2 mahu.. ish ish ish... sabtu ni baru nak gi anta balik melaka, jahit.. sebab sample bantalnye dah buat masa adik dalam perut lagi pun.. kat umah mak ade stok kekabu.. saya suh mak buat bantal kekabu tu untuk adik.. bila adik dah lahir terus tak de mase nak balik kampung dan nak carik kain untuk buat sarung nye pulak.. 

Masa ondaway nak balik tu.. minyak lak kehabisan.. ingat nak ikut highway LEKAS je.. carik2 stesen minyak.. dan isi minyak nampak pulak papan tanda besar M.. ish ish ish.. terus je masuk kat drive thru M tu.. ngeee.. my centa hati oder set samurai.. daku pilih dabel cis bege jee.. heeemmm.. bantai le dalam kete.. ikut highway plus.. sampai spital dekat kul 6 petang..

Adik baru lepas nyusu.. seronok la dia sembang2 ngan ayah.. pastu terus dia tido.. kami pun balik umah... lepas maghrib sambil layan doreamon.. centa hati hayut.. aduii.. kate nak gi uptown.. dengar2 dah dengkur kepenatan jee.. ish ish ish.. daku dah tgk dia terlelap.. terus buka petiaias.. kemas2 barang2 pasar tadi semua.. cuci2 ayam ikan ketam sotong bagai.. setel semua kemas dapo.. tgk2 cam dah 10 lebih.. kejut2 dia.. nak gi uptown dah.. lemau sangat katenye.. terus suruh dia buang sampah, pastu masuk je la tido.. pengsan awal le kitorg malam semalam..

pagi tadi pas subuh tido balik.. ish ish ish.. kepenatan tersangat.. kol 9 lebih daku tersedar.. terus bangun.. sidai kain baju yg semalam sebelum tido daku suruh mesin basuh membasuh.. kekeke.. siap2 makanan untuk tghari terus.. sebabnye pas tgk adik nanti, centa hati kene gi keje pulak.. jadinye pukul 11 menu tengahari sudah terhidang..

menunyee... taarrraaaa..

Sambal Kupang

Sup Wantan

Sotong Goreng Tepung

Telur Dadar


Jadinye pukul 11 kami dah bersarapan + lunch sekali.. hehehe.. lepas makan.. siap nak pergi pej pos.. nak pos sk al-khishbun ke sarawak.. ondaway tu dapat lagi sms kate nak sk al-khishbun juga.. selamat bawak lebih.. pergi pej pos.. tgk2 takde org pulak.. terus pos kan yg sarawak tu.. sambil tunggu yg sorg lagi sms.. jalan2 la dulu kat tesco.. bosan pulak duduk je kat kerusi pej pos tu.. hehhee.. jalan2 dalam tesco tu.. terjumpe la mende ni.. ape lagi.. beli laaa..


hehehe.. nampak comel je.. ternampak masa jalan2 kat ruangan baby.. ingat nak cari puting untuk baby prem kot2 ade jual.. nampak pulak bantal kiut miut ni.. hehehe.. rm9.90 je pun.. 

Beli sekali ngan nenas.. ingat esk nak masak nenas.. beli 2 barang.. tapi punye la beratur panjang berjela.. sabo je laa.. sekali dapat sms yg nak beli sk al-khishbun dari kedah tu.. terus my centa hati gi pos kan sementara daku beratur membayo.. ish ish ish...

Dah siap semua terus ke hospital.. sampai dalam pukul 1petang.. adik baru pas minum.. nampak cam takde mood.. rase badan panas.. tanya nurse.. nurse kate demam.. semalam adik nangis je.. nurse bedung adik dalam inkubator tu.. terus hari ni adik demam.. huhuhuu.. boleh ke dalam inkubator yg panas tu dibedung? tambah panas la jadinyee... sabar je laa.. mintak2 adik demam ni berat tak turun laa.. cepat la demam adik baik.. sedih betul hati ni... huhuhuuu..

Sabtu, 15 September 2012

~ Hari Ke 95 Adik ~

Hari ni adik berusia 95 hari.. dah 3 bulan adik masih lagi di dalam inkubator.. Dah 3 minggu dah adik dengan berat 1.3kg.. tak naik tak turun.. risau tau ibu ngan adik.. setiap kali nak gi tgk adik.. mesti ibu dok berangan2 bila tanye nurse je berat adik berapa.. nurse tu akan jawab lebih dari ibu jangka.. dan sebelum ibu masuk je kat bilik adik..ibu berangan2 nak tgk adik dah keluar dari inkubator tu.. tapi mesti frust dan kecewa adik masih lagi dok lepak dalam balang cermin.. bila tanye nurse berat adik.. masih statik nombor tu la yg ditulis.. kecewa dan sangat2 sedih.. tapi takpelah.. janji keadaan adik dalam tu baik2 je..

Dalam minggu ni bila ibu datang tengahari adik dah tak pakai cpap tu.. doctor off kan untuk beberapa jam.. suka ibu tgk adik.. adik pun sangat gembira nampaknye bila hidung dan kepala bebas gitu.. pempes berhasil banyak pun adik tak nangis kan.. suke je ajak ibu main2 dalam tu.. senyum2 lagi.. kalau hidung adik bertekup cpap tu.. susahnye adik nak senyum.. muka masam je.. kalau ade hasil kat pempes tu.. mula menangis maraung tak berenti..

Tengahari tu pun.. ibu tgk kuku adik dah panjang.. tengok mood adik baik je.. syok adik sembang2 ngan ayah.. ibu pun potong la kuku adik.. aduii.. susahnye.. dah la mate ibu ni rabun.. adik lak dalam cermin tu.. susah nak fokus ngan tepat.. ish ish ish.. lebih 10 minit jugak ibu berusaha potong kuku adik.. selamat berjaya.. hehehe..

Lagi satu.. hari tu masa nak beli pempes adik dah abes.. ibu ternampak baby oil johnson's baby untuk massage punye.. beli yg kecik sekali.. pastu balik umah ape lagi.. ke you tube la nak tgk cara2 massage newborn.. dapat la ibu beberapa teknik.. Keesokannye nye ibu dtg ngan ayah.. ibu ckp nak buat spa la kat adik.. tgk adik releks je dlm tu.. wah.. semangat ni ibu nak praktikan ape yg ibu tgk cam dlm you tube tu.. tapi susah jgk.. yg video tu sume baby kat luar.. ni adik kat dlm tu.. dengan posisi ibu kat sisi.. susahnye..

Takpe.. ibu cube.. sapu badan adik.. adik senyum lagi.. urut2 tangan kanan.. adik dah stat tarik2 tangan.. pergi tangan kiri.. muka adik dah kerut2 sambil tepis2 tangan ibu.. aik.. spa lum abes lagi la adik ni.. ayah dah gelak2 dah.. baru nak gi kat kaki kanan.. dua2 kaki adik sepak tangan ibu.. muke dah nak nangis.. aiikkk.. sabar ja la adik ni.. dalam you tube kate massage baby leh wat baby releks dan tenang.. ibu tgk adik stress pulak.. hahaha.. ape la adik ni.. bila ibu lepas je adik.. adik buat mulut muncung kat ibu.. pastu pandang ayah senyum.. heeemm.. adik pakat ngan ayah nak kene kan ibu ek.. ok takpe.. nanti yark suh ayah tuka pempes.. ibu takmo tuka.. huhuhuuuu..

Begitu lah gelagat adik.. yelah.. adik dah besar kan.. dah pandai itu.. dah pandai ini.. tapi kesian.. keadaan adik tu membataskan untuk adik nak ber itu dan ber ini.. Adik cepat la naik berat badan.. sekarang ni memang tengah tunggu berat adik naik je.. dapat keluar dari inkubator tu.. syukur alhamdulillah.. 


Kepada yang terjenguk blog saya.. terbaca entry ni.. saya mohon tolong doakan kesihatan dan kesembuhan Intan Nur Maisarah.. Kepada yang mendoakan.. terima kasih banyak2.. Hanya Allah yang dapat membalas keikhlasan hati anda semua..

~ Susu Untuk Adik ~

Disebabkan tgk berat adik statik je 1.3kg dah 3 minggu.. saya berusaha untuk memperbanyakkan balik susu badan.. sekarang ni sekali pam atau perah memang akan dapat 1oz tak pun 1/2oz je tiap 3 jam pam tu... tak tahu la kat mana silapnye.. dulu masa dalam pantang boleh dapat 3oz jugak setiap sesi.. tapi sekarang 1oz pun payah..

Adik dan di topup ngan formula prem sebab masalah yang berlaku bulan yg lepas.. nanti ade masa saya citer kat entry lain.. insyaallah.. saya dapat agak susu merundum terus tu masa hujung puasa.. sebab mungkin dah kekurangan air dan makan kot.. pastu sambung raya.. heemm.. memang tak sempat la nak mengepam..

Sampai satu hari hospital call suruh hantar susu.. berjam2 marmet 1/2oz pun tak dapat.. geram betul rase.. dulu marmet je.. sebab dulu pernah beli breastpump.. lepas keluar wad.. susu memang tak nak keluar langsung.. saya ni festime hape pun tak tahu.. memang takde persediaan apa2 pun.. yelah.. bersalin diluar jangkaan.. suami gi beli pump pureen manual.. pakai tak bape jam.. patah handle dia.. pastu gi beli lagi..pakai dalam satu hari patah jugak.. ayoooo.. saya ganas sangat ke.. ke tak reti gune sampai patah gadai gitu.. susu nye tak keluar2 jugak.. last2 perah je pakai tangan.. dapat sikit berkejar suami gi anta NICU susu tu.. huhuhuuu.. gi tukar balik pump tu.. dapat pump baru.. patah jugak.. hadoiii... memang daku yg ganas kot.. hahahahhaa... 

Sejak tu memang dah tak pakai pump.. perah je pakai tangan.. senang rase.. tapi bila dah merundum dum dum yg sangat dasyat ni.. hospital pun dah call mintak susu.. terpaksa la gi jugak cari breastpump.. konon2 nak kan kuasa penyedutan baby tu.. andaian daku je laa.. pastu mula la dok gugel sana sini mencari2 cara2 nak membayakkan susu.. semua org kate daku buat.. kecuali tang stress tu belum boleh lagi.. bila tgk susu keluar setitik2.. memang stress gila.. jgn suruh daku jgn stress ye.. memang sangat stress.. lagi disuruh jgn stress lagi bertambah2 stress..itu memang diluar kawalan.. hahaahhahhaa...


Ok.. citer pasal breastpump tu.. pusing punye pusing kat tesco.. jumpe la benda alah ni.. memang daku tak kan sentuh dah manual punye.. kesian dia nanti nak berhadapan dgn keganasan yg daku lakukan terhadap kawan2 beliau dulu... saya pilih la pureen batery ni... harga dia rm89.90 kat tesco..

Ok bawak balik.. cuci cuci cuci.. saya pun mula operasi.. ohmakngaiii.. sakit ke main.. keluarnye idok.. saya picit pakai tangan baru keluar.. takpe2.. sabar2 dan tahan buat lagi.. tahan je la sakit.. sikit je kot permulaan.. aduii.. berkurun tunggu dia keluar setitik setitik setitik.. bila perah ngan tangan lagi banyak... huhuhuuu.. tapi takpelah.. pakai je laa.. nak buat andaian konon2 baby yg hisap kan.. huhuhuhuuu... pengetahuan cetek..

Gugel2.. ramai jugak yg pakai pureen batery ni.. diorg kate ok je.. ke saye ni yg bermasalah kot.. hahahaha.. tak serasi agaknye.. gune batery pun asyik cepat habes je.. last2 suami gi cari adapter.. rm9 kot kalau tak silap.. tak ingat lah pulak.. haaa.. puas sikit.. tapi tu la.. 1oz.. 1/2oz je dapat.. huhuhuhuuu... 

Gugel2 lagi.. cari info pasal milkbooster pulak.. opss.. sebelum tu.. jgn bagi idea suh wat pp eh.. memang setiap hari 3 kali saya buat pp tau.. tapi hasil pembacaan saya kata.. kalau buat pp pun kesan nye akan ambil dalam seminggu dua.. ok.. kite tunggu...

pasal milkbooster pulak.. ESP pun dah minum.. beli 2 botol.. satu beli kat member satu lagi kawan suami yg bagi.. hasilnye.. ntah lah.. belum lagi kot.. minum air rebusan longan???

ok alkisah mencari longan kering.. jalan2 kat kajang hari tu lalu satu kedai ubat cina ni.. mintak dia longan kering.. 

"ada ada", katanya..
"nak sepekat", balas daku..
"mau yang mana? paket kecik rm5.. atau yang besar sekilo punya", katanya lagi.
"kecik sudah lah", balas ku lagi..
"Mau buat apa?" soal beliau..
"Mau tambah susu.. boleh ka?" jawab ku serius.. mula rase suspen kot2 dia nak kempen benda lain..
"hooo.. mau tambah susu badan ka?kalau mau tambah susu ambil yang ini.. ini elok.. banyak campuran". katenye lagi..
'adui.. ni yg malas ni', kate ku dalam hati..
"Taknak lah.. takut tak boleh minum je tu", kateku sambil memandang sepaket akar kayu yg bercampur macam2 tu..
"Ini halal punye.. kite takde campur2 yg tak elok, ini semua kayu2 org melayu minum" terus terangnye dengan sungguh.
"eh bukan.. maksud saya, saya yang tak boleh nak minum air akar kayu ni.. tak boleh nak telan.. pahit", tekakku dah mula rase kembang terbayang2 nak minum air tu nanti..
"boleh2" terus je dia amek dah bungkus..

kesemuanya rm12.. ish ish ish.. lain yg nak beli.. lain yg dapat.. sabau je laa.. balik je umah.. terus rebus2 segala2nya akar kayu tu.. ade juga beberapa biji kurma dalam tu.. rebus2 dan minum.. banyak kali jugak la minum air tu.. buat dalam 3 hari.. hasilnye.. heeemmm.. same jeee... huhuhuuu.. gambar tak sempat nak snap.. balik2 terus rebus je tak menyempat..

ade jugak terbaca pasal air tin longan dan kurma tu.. tapi puas mencari tak jumpe pun.. keluaran terhad ke hape.. huhuhuuu...

lagi satu berikutan pump pureen tu.. dalam search pasal breastpump.. banyak jugak jumpe blog org yg gune unimom mezzo.. daku pun search2.. last2 terbeli la online.. hahahahha... hari ni bank in.. esok dapat tak.. teruja daku nak mencube..


Tarraa.. akhirnya.. mungkin ini kot yg serasi dengan ku.. tak sakit pun rase.. tapi agak melenguhkan la tangan.. sebab manual kan.. hehehe.. tapi syok tgk susu keluar laju je.. tapi memang susu badan ni kurang kot.. cepat je kering.. huhuhuhuuu... dalam 10 minit tu dapat 1oz.. pastu benti dah.. huhuhuuuu...

semalam gi redah gi giant sorang2 dalam pukul 10.30malam tu.. gi carik jugak longan kering.. Alhamdulillah.. jumpe jugak.. selamat ada.. sepeket tu dalam rm7 lebih kot.. tak perasan lah.. pastu kurma merah pun ada.. saya angkat jugak.. pastu terpandang halba serbuk tu.. pernah baca leh tambah susu.. saya angkat jugak.. jalan2 jumpe maggie asam laksa.. saya angkat jugak.. oppsss.. yg ni takde kene mengena..




Yang ni sedang direbus... dah selesai pun minum pagi tadi.. ALhamdulillah.. selepas 2 jam minum sesi pump tadi.. menggunakan unimom mezzo.. dalam 10 minit.. dapat 2oz.. syukur alhamdulillah.. dengan izin-Nya.. semoga dapat bertahan dan akan lebih bertambah banyak lagi rezeki ini untuk buah hati kesayangan kami tu.. amin..

Isnin, 10 September 2012

~ Alahai Adik ~

Tadi tengahari gi tengok adik.. sampai agak lambat sket sebab jalan kete agak banyak la pulak hari ni.. nak cari parking punye la satu hal.. hari ni pun tak tahu la kenapa.. sangat padat org dok park kete sana sini.. macam tak tersusun.. dari satu line gi park 2 line.. daku ni dah la bawak kete rase macam bawak kontena.. aduii.. memang mencabar minda betul laaa.. kang tergesel tersagat kang sape yg nak kene tanggung.. sape nak kene jawab.. haku jugak.. walhal diorg tu yg letak kereta ikut suke hati remaja ke warga tue ke ntah lah... kalau dah bukan tempat parking tak payah la parking.. menyusahkan org lain nak lalu je.. daku memang hangin.. senangkan diri sendiri tapi menyusahkan org lain.. sampai kan satu laluan paking kene block sebab kete ni pegi paking double kete lain dah tak boleh nak lalu.. makanya byklah kekosongan paking kat dlm tu tak terisi.. menci2... daku pusing2 sampai 6 kali jugak lah.. dari kejauhan daku nampak sorg pakcik ni jalan.. daku ikut je la belakang pakcik ni.. alhamdulillah.. 20minit berlegar2 dalam kesusahan jalan sempit (sebab kete dah letak ikut suke hati) itu.. daku dapat jugak parking.. 

Tengok jam dah 12.44pm.. terus tak pandang kiri kanan dengan kelajuan yang maksimum daku menghayun kaki ke Unit Rawatan Rapi Bayi (SCN)... terus masuk dan terus menuju ke adik..

Sekali lagi jantung ku macam nak jatuh tgk adik dalam tu.. Ya Allah adik.. kenapa jadi macam ni.. daku tengok dia dah terkeluar dari 'katil' dia.. tinggal kepala je dalam tu.. seluruh badan dia kebawah.. oksigen dia.. topi dia semua tinggal kat atas.. daku tgk mesin denyut jantung dia.. oksigen dia normal 100%.. denyut jantung dia macam keadaan biasa 150-165 perminit.. heeemm.. daku cepat2 basuh tangan.. tgk sorg nurse dan sorg doktor sibuk ngan sorg baby ni.. mungkin baru masuk kot.. 

Dalam pada basuh tangan tu mata mencari2 lagi kelibat nurse.. terus daku panggil dah tunjuk ke adik.. terus nurse tu datang.. tapi nurse tu bukan jaga bilik tu.. tapi dia betul kan la jugak adik.. nurse tu pakai kan balik oksigen.. lepas tu punye la dia mengamuk menangis tak henti tolak2 oksigen dia..

Alahai adik.. kenapa la macam ni.. puas ibu tenangkan adik.. pujuk adik.. adik sangat mengantuk.. tapi paksa mata tu tak nak tido.. lama2 tido jugak.. tapi dengan syarat tangan sebelah ibu atas kepala adik.. tangan sebelah lagi atas dada adik sambil usap2 pipi adik.. bila ibu angkat je tangan, adik bukak mate terus nangis balik.. berjam jugak ibu dok melongok depan inkubator adik tak gerak2.. kebas2 tangan ngan kaki ni ha tak gerak2.. dan cam patung rasenye.. dok statik je.. takut adik bangun dan nangis.. 

hari ni berat adik naik sikit je dari minggu lepas.. 1.35kg.. lambat nye adik.. tak sabar dah ibu ngan ayah nak adik keluar hospital.. takpelah adik.. lambat2 janji adik sihat ye sayang..

Nurse ngan doktor pun asyik ngadu je cakap adik sangat lasak dan aktif dalam tu.. memang sangat baik.. tapi dgn keadaan adik camtu.. tak baik untuk adik.. adik kene rehat dengan cukup untuk membesar.. ibu tgk sekeliling.. baby2 lain semua tido senyap je dik.. adik je yg asyik nak main2 dalam tu.. lebih2 lagi kalau nampak muka ayah.. lagi la suka nak main.. goyang2 tangannye mintak ayah bagi respon kat dia.. bila buat tak tahu.. mula la buat muke muncung.. pastu nangis..

Adik cepat besar.. cepat sihat.. cepat keluar hospital.. nanti boleh la main2.. 18jam nak main pun takpe.. selebih tu ibu nak tido ye.. hehehehehhe...

Selasa, 4 September 2012

~ Set Kesuburan Al-Khishbun ~


Kehebatan SK Al-Khishbun terletak pada ramuan rahsia herba-herba kesuburan dari Tanah Arab yang pernah terkandung di dalam buku Ilmu Perubatan Sufi. Mengandungi serbuk bunga kurma yang digunakan sebagai herba penambah hormon dan mengentalkan sperma. SK bertindak untuk menyuburkan kembali rahim. 1 botol untuk kegunaan selama 1 bulan dan perlu diamalkan berpanjangan.


Hulba Al-Khishbun menggabungkan 7 jenis herba-herba dari Tanah Arab yang bertindak untuk membersihkan rahim yang menjadi punca kepada kesukaran mendapatkan zuriat. 1 botol untuk kegunaan selama 3 bulan.



Gabungan ini membantu merangsang rahim, memanaskan organ pembiakan dan mengukuhkan tenaga dalaman. Herba Campuran Arab ini biasanya menjadi amalan para remaja arab yang akan berumahtangga. Menjaga keseimbangan dan normal tubuh serta membaiki saraf kelamin dan serta memulihkan tenaga batin.

Cara penggunaan Set Al-Khishbun

  1. Minum SK Al-Khishbun 1 skop pagi sejam sebelum sarapan dan 1 skop malam sejam sebelum tidur. Bancuh dengan air suam SAHAJA.
  2. Makan 1/2 sudu kecil Hulba Al-Khisbun yang telah dicampurkan dengan madu atau buah kurma sebelum makan tengahari (waktu dhuha) 1 kali setiap hari.
  3. Banyakkan minum air masak bagi menstabilkan suhu badan.

PENTING : Produk ini tidak boleh diambil semasa waktu period atau ketika demam. Jika telah disahkan mengandung hendaklah berhenti dari mengambil produk ini..

SK Al-Khishbun merupakan makanan tambahan untuk kesuburan yang sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan. SK Al-Khishbun berasaskan susu kambing. 


Akan tetapi bagi pengguna lelaki yang tidak gemarkan susu maka mereka boleh mencuba Cafe Al-Khishbun untuk kekuatan dalaman dan kekuatan sperma. Cafe Al-Khishbun diformulasikan khusus untuk kaum lelaki sahaja kerana mengandungi campuran herba-herba untuk kekuatan sperma dan tenaga dalaman lelaki. Kaum wanita tidak dibenarkan menggunakan Cafe Al-Khishbun sama sekali. 

Akan tetapi bagi kaum lelaki yang menghadapi masalah kiraan sperma yang rendah maka mereka perlu mengambil SK Al-Khishbun dan bukannya Cafe Al-Khishbun.


Harga ;

SK Al-Khishbun = RM60
Cafe Al-Khishbun = RM60
Hulba Al-Khishbun = RM50


COD : Kajang
Kos Penghantaran Pos Laju;
Semenanjung = RM5
Sabah & Sarawak = RM7

Hubungi : 014-7137311 (ina)

psst.. meh like meh.. Page SK al-khishbun