Followers

Ahad, 25 Oktober 2015

Sibuk Bersama BusyBook

Assalamualaikum.

Baru berkesempatan nak update blog... Kejap ada kejap takde.. kejap timbul kejap tenggelam.. hehehhe...

Kali ni saya membusykan diri dengan dunia busy book pulak.. hehe..

Mula2 saja buat main2 je.. tak sangka dapat terima banyak tempahan.. alhamdulillah.. rezeki.

Busy book / Quite Book ni sesuai untuk baby dan toddler. Untuk bebaskan mereka dari suke bermain henpon atau tengok tv 24 jam citer katun... hehhee.. Dalam busy book ni ade aktiviti2 yang boleh meningkatkan skill motor halus, perkembangan otak dengan aktiviti2 di dalam busy/quite book bila memerlukan kemahiran mereka berfikiran. haaa gitu la kisah nye.. saya bab karang2 ayat ni fail... hahaha...

Busy book yang ada activity.. quite book yang lebih kepada sensory dan gambar2.. hehe.. saya buat ikut pilihan. tapi ada tak kisah ikut saya je lagi senang.. hehehe..

ni contoh2 busy book yang dah saya buat..
harga pun ikut nak buat macam mana.. harga berbeza2 setiap jenis buku..

Ni banyak gambar dari aktiviti..  baby ni suke tengok signboard tesco.. kiki.. maklum la rumah dekat ngan tesco. hari2 lalu.. minat pulak katun pocoyo.. kite letak pocoyo di situ..
buat ni pun sempena besday dia.. letak sekali gambar kek yang bermanik2 untuk sensory dan hadiah untuk buka dan ikat reben.. ada kad ucapan sekali kat situ.. hehe..


Yang kedua ni.. lebih aktiviti sikit.. dan ada permintaan untuk letak kucing di situ.. hehehe..


yang ketiga ni penuh aktiviti.. mak dia kate tak kisah mcm mane pun.. jadinya saya buat ikut saya je.. hehehe.. lagi senang dan cepat siap..


Yang ni pulak tempahan matching2 ABC.. saya buat saiz A4 ade 3 keping.. boleh bentang atas meja atau nak gantung kat dinding ke.. hehe..

Yang ni baru siap dan baru sampai ke tuan nya.. ini pun mak adik irdina tempah aje ikut saye.. hehehe... 

sape2 yang berminat boleh wasap2 saya ye.. 0147137311 (ina).. 

2 ulasan:

Nak conteng2??? Sila laaa...