Followers

Khamis, 23 Ogos 2012

~ Raya datang lagi ~

Masih belum terlambat lagi saya nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri buat tetamu di Dunia Ina Haireina.. ade ke tetamu?? kot2 la kan kekalau ade.. selamat hari raya.. maaf zahir batin kot2 kalau ade post2 entry2 yg lepas2 ade menyakitkan.. menguriskan.. menterasakan...dan men men men sekawan dengannya.. kadang2 syok2 je jari jemari ni menaip.. tak sedar ade kekasaran bahasa di situ.. ampun dan maaf di pinta...

Raya tahun  ni biase2 je.. hari khamis malam sudah berada di rumah MIL.. memang ikut turn tahun ni raya pertama belah en. centa hati dulu.. Raya tahun ni memang tiada persiapan apa pun.. baju raya takde.. kuih raya takde.. macam tak de mood je.. ingatan sentiasa kat hospital.. Pagi2 raya mase dgr takbir raya.. sedihnye hati.. teringat baby sorg2 kat hospital.. tak dapat nak peluk cium dan pakaikan dia cantik2 di pagi raya.. sedaya upaya tahan air mata jgn jatuh.. mungkin rezeki untuk menjadi ibu belum sampai sepenuhnya.. tapi ok lah. pagi raya tu bz sket.. MIL ade buat laksa.. jadinye lepas subuh tu saye terus ke dapo tolong potong2 bahan2 laksa.. takmo la melayan perasaan sangat.. tapi adik ipar perasan jugak kot.. dia asyik tanya je.. "nape nampak sedih je dipagi raya??" saya sengih je laa.. huhuhuuuuuu...

Tahun  ni pun tak dapat nak balik Melaka.. sebab nye doktor baby dah pesan jangan jauh2 dari hospital.. takut ade emergency lambat sampai ke hospital.. Mak pun dah pesan awal.. kalau baby masih belum keluar hospital.. tak payah balik kampung raya nanti.. duduk je kat kajang tu.. takut apa2 nanti susah.. tak dapat cium tangan mak ayah raya tahun ni.. sedih lagi di situ.. huhuhuuuu..

Petang raya pertama tu pergi ke hospital dalam ujan lebat ya amat.. sampai tak nampak jalan.. tapi nak tgk adik redah jugak.. habes kuyup2 jgk la masuk wad petang tu.. pakai payung pun tak gune.. lencun jugak.. bila tgk je adik.. sedih semua hilang.. manis je muka dia petang tu.. bila ucap selamat hari raya kat dia.. mulut dia macam senyum2 sikit.. hahaha..perasan je ibu ni.. adik dah 2 bulan lebih.. banyak dah benda baru yg dia dah pandai.. pandai dah dia mengamuk bila kene pakai oksigen.. pandai dah dia buang oksigen dari hidung dia.. bising je nurse tu.. bila kene marah ngan nurse.. nanti dia kelip2 mate dia dan tak bergerak2..tangan dua2 lurus je ke bawah.. bila ibu tegur cakap "ala ciannye anak ibu kene marah.." mula la dia bergerak balik tolak2 oksigen tu dari hidung dia.. hehehe.. kelakar tgk keletah dia...

Dok umah MIL sampai raya ketiga je.. raya ketiga MIL balik kedah pulak.. kami pun balik la ke kajang semula.. raya kelima en. centa hati dah masuk keje balik.. tinggal lah saya sorg2 kat umah dan menjalani aktiviti seperti biasa.. tengahari je ke hospital.. petang je ke hospital.. tapi sekarang petang2 ujan lebat tul.. hhuuuuu...

heemm.. dah kot entry untuk hari ni.. lame dah tak hapdet.. ni hapdet sket je.. gambar raya?? takde sekeping pun gambar raya tahun ni.. baju pun pakai baju raye ntah tahun bile punye.. hehehe... besar harapan kami.. semoga raya aidiladha nanti adik dah keluar hospital.. dapat la beraya ke Melaka.. baru la ade keseronokan sikit bersama si kecik tu.. semoga adik cepat sihat dan besar ye.. cepat2 keluar hospital.. tak sabar ibu dan ayah nak bersama adik...


22 ulasan:

  1. insya'allah baby ina sihat dan membesar bagaikan juara...nati raya haji dpt la beraya desama ibu dan ayah..chenta doakan yg terbaik buat baby ina. amin

    BalasPadam
  2. @Mummy Chenta

    amin.. terima kasih mummy chenta..

    BalasPadam
  3. insyallah,nampak dah ada pkembangan +ve kat baby ina..moga dia terus sihat & membesar dengan jayanya..bila jangkaan baby ina boleh keluar hsptl?

    BalasPadam
  4. @aquagugurl

    fieza.. alhamdulillah.. amin.. terima kasih fieza.. kene tunggu berat dia 1.8kg baru boleh keluar hospital.. bila tu tak tahu la.. berat dia pun turun naik turun naik.. susah nak jangka..

    BalasPadam
  5. oo..kena tunggu berat dia 1.8kg la..saya ingt kena tggu hari patutnya awak bersalin-31/8..

    BalasPadam
  6. nina minta maaf nak tanya...napa anak kat hosp? tak cukup bulan ye?takpe tunggu dia berat naik sikit lagi...sabar ye

    BalasPadam
  7. @aquagugurl

    aah fieza.. kene tunggu berat 1.8kg.. itu pun kalau dia tak perlukan oksigen lagi.. kalau dia masih perlukan oksigen.. tak boleh keluar jugak fieza..

    BalasPadam
  8. Insyallah,ina..baca kat blog awak ni nmpk baby cam dah tunjuk pkembangan +ve..moga baby cepat sihat & boleh keluar hsptl..amin

    BalasPadam
  9. @aquagugurl

    amin amin amin.. terima kasih fieza mendoakan baby saya..

    BalasPadam
  10. Sabar ina. saya doakan baby awak cepat sembuh seperti anak2 yg lain... baby masuk hospital mane ek?.. saya pon dok kajang gak.. mane tau leh melawat ek... ;)

    BalasPadam
  11. @Azura

    amin.. insyaallah.. mudah2an.. terima kasih zura.. awak pun dok kajang ye.. baby kat spital kajang.. tapi org lain tak boleh masuk.. hanya ibu bapa je dibenarkan masuk dalam wad tu..

    BalasPadam
  12. Aah. Sy dok kat taman berdepan sekolah men. Tek. Kajang... Awk dok area mane?... Owh ye ke... X pe sy doakan yg terbaik utk bby awk... Awk jgn lupe update yer ape2 perkembangan terkini.... X sbr sy nk tgk die gak... Hehehe ;)

    BalasPadam
  13. @Azura

    ooo.. kat area taman kajang mewah tu eh? saya dok kat area tesco kajang dan giant prima saujana.. tgh2 tu.. hhehehe.. terima kasih zura atas doanya..

    BalasPadam
  14. owh dekat je la.. hehehe... semlm br g pasar kat ctu... mmg kalo membeli belah kalo x kat tesco, kat giant x pon kat bilion bandar tek... eeh nk tny la kalo mcm susu tu kalo somi x minum bole ker???

    BalasPadam
  15. @Azura

    aah.. dekat je tu.. hehehe.. saye pun dok membeli belah kat situ je.. hehehe..

    susu tu boleh je kalau suami tak minum.. tapi kalau boleh minum bersama lagi ok.. sebab bahan dalam susu tu boleh cantikkan mutu sperma.. hhehhehe...

    BalasPadam
  16. Owh... Mcm tu... Biase la ina kalo bau da mcm tu pas tu rs lg la die x nak..hehhe... Ade 2 3 kali gak die minom. Pastu x leh nk masok da.. Asyik nk muntah jer... Hehehe...

    BalasPadam
  17. Owh... Mcm tu... Biase la ina kalo bau da mcm tu pas tu rs lg la die x nak..hehhe... Ade 2 3 kali gak die minom. Pastu x leh nk masok da.. Asyik nk muntah jer... Hehehe...

    BalasPadam
  18. @Azura

    yeke azura.. hehehe.. tu la.. susah jugak gitu.. memang kalau dah tak boleh masuk memang la susah.. hehehe.. tapi boleh campur madu sikit.. untuk bagi rase manis2 madu tu.. hehehe..

    BalasPadam
  19. Ha ok gak idea tu ek.. nnt sy try.. mekasih yer ina banyak membantu.. doakan sy plak dpt menimang cahaya mate sendiri plak... hehehe..

    BalasPadam
  20. @Azura

    sama2.. saya berkongsi mane yg saya tau je.. hehee.. saya doakan semoga azura dan suami akan dipermudahkan rezeki zuriat.. amin.. mudah2an dgn usaha ni ye.. :)

    BalasPadam

Nak conteng2??? Sila laaa...