Followers

Sabtu, 23 Februari 2013

KekCoklatFieza - AdikSukaJalan

Celik2 je mata pagi tadi. Adik dah bangun kat sebelah. my centa hati pun dah bangun. Bangun bagi adik minum. my centa hati pas subuh nak tido balik. sebelum dia stat zZZZZzzzzz.. tetiba daku bersuara. "sedapnye kalau dapat makan kek coklat kan??" dia sambil lelap mata membalas.. "heemmm yummyyyy.. slurrp sluurpp sluurpp".. daku sambung lagi.. " nak oder kek coklat boleh?" dia balas juga dengan mata tertutup.. "oder kek coklat?" 

daku senyap.. tgh bagi adik minum kan.. fokus kene lebih kat adik.. "haa laaa.. kek coklat.. naaakkk.." dia bangun dan bersuara. "ode kat mane?" "ode kat fieza." "Fieza mane?". Alaa.. fieza laa.. kawan blogger." "yelaa. blogger la katekan. ade la kawan blogger." "nak ode boleh?". "ode la".

Huuhh.. sepantas kilat daku meng wassap fieza.. kekekeke... selamat fieza cepat balas.. janji temu di tetapkan.. segera daku bersiap.. haa laa.. siap kan adik lebihnye.. daku sekarang dah simple2 je.. takde dah cam dulu2 siap berjam2.. huhuhuuu..

Adik kalau dah bersiap tu dia ok.. lebih2 lagi kalau tgk ibu dia pakai tudung.. sebab dia ni memang suke berjalan.. walau dok dalam kete je.. memang adik kalau berjalan dalam kete je. kalau tak ke hospital. sebab adik ni belum boleh terdedah dengan org ramai lagi.

Siap2.. bagi adik minum.. daku mandi.. terus bersiap.. janji kat Tesco Semenyih.. terus gi sana. ingat nak singgah hospital masukan tiub adik. tapi sebab dia baru minum. takut muntah pula. terus ke tesco dulu.


Tengok muke adik yg comot yang bebas tiub.. suke le dia takde tiub kat mulut dia.. tapi nak buat macam mana adik.. untuk kesihatan adik.. adik kene juga minum ikut tiub.. cepat sihat.. nanti tak payah pakai tiub lagi.

Sampai je kat area tesco tu. tunggu fieza. fieza kate tunggu kat depan kedai nasi ayam gemas. jadi terus park kete kat situ. Jap tu fieza pun sampai. Borak2 jap.. fieza tgk adik.

Pastu pastu pastu daku masuk je kete. tanpa toleh kiri kanan.. daku bukak satu bekas.. walhal daku rase fieza masih ade lagi lum gerak lagi kot. my centa hati pun belum menurunkan henbrek nak gerak. daku dah habeskan separuh kek dalam bekas tu.. buruk no la perangai daku ni.. muahahahahhaahhahaha.. yeee.. daku memang gila kek.. gila coklat.. bila kek campur dengan coklat.. gila pun dabel laa.. hahahha.. uiisshhhh.. kamu kamu kamu kamu kamu dan kamu tu jgn nak kutuk saya ye.. :p


Ni coklat fieza.. daku beli 10 bekas.. memang sedap.. tak tipu.. fiezaaaaa tengkiu fieza.. sedap kek coklat ni... tu tinggal bape bekas je lagi dalam peti ais tu.. kekeke..

Pada sesiapa nak ode kek coklat sedap fieza ni.. leh la intai2 blog beliau.. meh meh meh.. daku bagi link mane tak tahu tu.. KLIK SINI - BLOG FIEZA .
tak rugi korang beli.. memang sedap.. sekarang pun daku dok terdengar2 kek coklat tu panggil daku dari dalam peti ais tu.. hehehehe..

Lepas tu singgah beli coconut shake kat tepi tesco tu jugak.. tapi pic tak sempat nak snap.. dah masuk tekak dulu.. memang tak terfikir pun nak snap.. sebab syoknye makan kek coklat tu.. hehehe..

pastu terus gi hospital masuk tiub adik.. masa kat depan tu dah nampak dah ambulans serdang.. aduuii.. mesti SCN tengah ade kes ni.. susah sket kalau dtg time2 dorg terima kes. memang diorg sibuk.. nak tak nak masuk jugak lah.. sebab dah time minum adik dah ni.

masuk2 memang dorg bz pun. tapi selamat dorg terima jugak adik nak masuk tiub.. tak sampai 10 minit dah siap. terus balik.. pukul 4 pulak ade nak hantar sk al-khishbun kat uniten bangi. suke la adik berjalan. dia memang suke sangat kalau dok dalam kete tu.


Adik dah ketiduran. penat sangat la dia tu.. terus balik umah.. sampai umah pukul 5 lebih..

Ini je lah aktiviti hari ni. yang dimulakan dengan ibu nak makan kek coklat. dan di hepi kan oleh adik yang suke berjalan.. hehehehhe...

26 ulasan:

  1. Tima kaseh ina..lenkali leh beli kek coklat ngan sya lagi...ngeeeee..

    BalasPadam
  2. hehhe.. in shaa allah fieza.. hehehhe..

    BalasPadam
  3. kalau tgh mengidam nak mkn, mmg boleh sekejapan je habis kan...
    sedap betul kek coklat tu...huhu...dah la tgh diet gula ni...huwaaaaaa...

    adik cepat baik ye sayang...auntie sentiasa doakan adik...

    BalasPadam
  4. nuyui.. aah.. memang sedap.. try la.. hehehe..

    BalasPadam
  5. nini.. sedap sedap sedap.. hehehe..

    BalasPadam
  6. fifi.. memang sedap fifi.. berbaloi baloi beli.. hehhe..

    BalasPadam
  7. wahida.. kek coklat punye pasal.. mula2 kate nak sikit.. sikit.. sikit.. lama2 jadi bukit.. huhuhuu..

    aamin.. terima kasih mendoakan adik.

    BalasPadam
  8. ira try la.. klik kat blog fieza.. hehhe..

    BalasPadam
  9. wahh byknya akak order mmg sdp btl ni.hhehe

    BalasPadam
  10. are lin.. org dah gila kek coklat memang camtu.. kekke..

    BalasPadam
  11. oittt.. dak tecit ni xpakai seatbelt yea.. nak kena mama dia ni. hehe

    BalasPadam
  12. reyha.. psstt.. nampak uncle polis nanti.. baru la tarik seatbelt.. hehehe..

    BalasPadam
  13. salam kenal & akak follow sini..:)
    dah habis kek coklat?

    BalasPadam
  14. salam kenal.. abes dah kak.. hehehe..

    BalasPadam
  15. kite geng..anis pun gile gak kek coklat..
    hai adik maisarah..cepat sihat ye sayang..

    BalasPadam
  16. sweetlikewhat.. wah.. leh la geng camni ek.. hehhee..

    aamiin... terima kasih..

    BalasPadam
  17. As salam... Terima kasih sudi follow blog saya.. Rasanya ni mommy dari JEWEL kan? :)

    Salam perkenalan..

    Baby macam mana sekarang? Nampak ok dah tu.. :)

    Semoga bayi2 JEWEL sentiasa berada di bawah lindunganNya. Semoga kita selaku penggalas tanggungjawab dapat melaksanakan amanah yang dikurniakan dengan baik..

    All the best sis! :)

    BalasPadam
  18. faa falina : wasalam.. sama2 kasih..

    salam kenal juga.. :)

    aamiin... mudah2an...

    BalasPadam
  19. nanti boleh la try kak ina..

    singgah petang tengok adik.. buat ape tu sayang???

    BalasPadam
  20. fifi.. adik tido la.. petang2 hujan lebat ni.. syok dia tido.. ajak ibu tido.. ibu takmo.. nak online.. hehehe.//

    BalasPadam
  21. assalam thanx sebab follow blog saya. bila tengok blog ni n wajah anak sayu hati. mintak maaf bertanya baby awak tu sakit ke?? maaf kalau tersalah or kasar bahasa

    BalasPadam
  22. wasalam.. welkemm..

    baby sakit pramatang...

    BalasPadam

Nak conteng2??? Sila laaa...