Followers

Khamis, 21 Mac 2013

Terpengaruh kuasa dua

Haaa.. malam ni saya dah tak geram dah.. bunga2 dah tumbuh balik.. hehehhee... Al-kisah yg pasal geram ngan skynet tu kan.. Bagi tau en. somi.. dia kate esok baru gi amek kat opis skynet. balik dari adik cek up nanti.. daku dok termenung terfikir.. haahh.. hati meronta2.. daku terus sms adik daku.. mane tau kot2 dia free.. sms tak berbalas.. huhuhuu..

Daku try miskol.. dia kol balik.. hak hak hak.. daku pun mintak lah dia kot2 dia ade time free gi tuntut barang daku kat opis skynet tu.. dia kate tgh kat cheras.. kalau sempat dia gi la.. huhuhuuh.. semacam ade harapan.. masa tu pukul 3.30ptg. tunggu punye tunggu..

pukul 4.30ptg dia sms.. tanya opis skynet tutup pukul berapa. daku balas pukul 6 KOT.. pukul 5ptg dia call kate lagi 10minit dia sampai opis skynet tu.. daku suruh dia kalau jadi bgtau sbab daku nak call opis tu. td dia suruh kalau confirm nak amek sendiri kene bgtau awal2..

daku call call call dan call.. tak berangkat pun.. heemmm.. geram betul lah.. bape kali try sampai kong betri.. hahaha.. tipu tipu tipu.. betri memang dah kong pun waktu tu.. makanya dgn berantai tepi dinding daku try call jugak.. tapi pelik tak berangkat.. opis diorg tutup pukul 5 ke?? rase nye td tgk kat website tulis pukul 6.. keeeeee dorg dah blaklist nombor tepon daku.. muahahahhaa..

Pendekkan citer.. dapat la jugak adik ku yg baik hati tu amek barang daku tu.. tu la dia.. dapat kakak yg tak reti menyabo.. hehehhee...


Apela agaknye barang yg ina dok kecoh2 dari tengahari tadi tu.. hahahha.. ok.. ni nak cerita perihal minggu lepas lak.. minggu lepas masa singgah umah Fiezasani.. daku dah 'terpengaruh' dengan satu entry dia.. kekeke.. entry dia jugak bertajuk terpengaruh.. tu yg daku bagi entry ni tajuk dia terpengaruh kuasa dua.. hahahhaha...


Taarrraaaaaaaaaaaaaaa... ni la dia mende alah yg ina dok kecoh2 kan tu.. kekeke.. photobook.. nak tau tak.. lame tau nak sangat bende ni.. dulu2 masa nak kawen.. try tanya2 nak buat ni ikut pakej.. sampai makan ribu.. takde laa nyee.. pastu berangan laa nak buat sendiri.. kekonon.. takdenye menjadi..

Lepas tu bila tgk kawan2 buat gambar kawen diorg.. teringin sangat.. tapi bila tanya beratus2.. huhuhuuuu..  Jadinye bila terbaca entry fieza tu.. daku terus je gi ke web PIXAJOY..


Daku try buat adik punye dulu la.. sebab adik memang takde pun gambar yg dah di cuci.. semua gambar dok berada dalam henpon ibu ngan ayah.. kat komputer.. kat pesbok.. kat blog.. kekekkeke.. jadinye daku buat la khas photobook ni untuk adik..


Daku hantar projek ni hari khamis minggu lepas.. selasa hari tu dia dah pos dah.. kejap jugak.. sebab target dia hari jumaat ni baru daku dapat..


Hasilnye daku teramat la berpuas hati.. sebab daku bayangkan gambar2 ni mesti blur2.. lagi2 gambar2 adik dalam inkubator tu.. tapi semua cantik2.. diluar jangkaan.. memang puas hati lah hasil nyee.. dengan modalnye jugak..


Haaa.. lagi satu.. daku punye ni RM20.. mula2 daku pilih yg RM15 untuk landscape punye.. lepas tu masa hantar tu.. dia ade tanya untuk liminate ke ape ntah.. daku pilih yg tu.. kene tambah lagi RM5.. hehehe.. tapi takpelah puas hati.. en. somi yang sponsor.. kekekeke..

Sape yg nak buat tu.. buat laa.. memang best.. sangat puas hati.. wah.. daku promote ni.. hehehhe.. tersangat2 berbaloi RM20.. tadi ngecek ngan en. somi pulak.. dia kate tolak elaun daku kalau nak buat lagi.. wah gitu.. sabo je laa...

meh ramai2 kite ber photobook meh.. sementara tawaran masih ada sehingga 30 april ni.. KLIK KLIK KLIK PIXAJOY ...

daaaaaaaaaaa.. tak menyempat nak update.. sekarang jam dah pukul 12 malam.. ngantuk dah ni.. hehehe...

19 ulasan:

  1. Balasan
    1. Terjah jangan tak terjah.. hehehe..

      Padam
  2. Waahhh.. ini yg ditunggu2 rupa nyer..!
    Teringat dulu2 amik gamba guna filem kena pastu anta kedai utk cuci, dalam ati tak saba sangat nak tengok kan..hihihi.

    Adoii dah nak terpengaruh dah ni..!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehhee.. ini lah dia.. itu lah.. tak menyabar2 tu.. walhal berkali2 dah nengok gambor nye.. kekekkee..

      terpengaruh??? jadi terpengaruh kuasa tiga la pulak.. hheehe..

      Padam
  3. haha..terpengaruh jugak ina..kita serupaaaa..ptt le tak myabor tunggu semalam..upenye tunggu photobook ni..saya punya pun dah dapat semalam..saya mmg amik yg RM10 je tak de tmbhan apa2..tapi mmg puashati le..kertas dia pun berkualiti..photobook siap balut dalam plastik, buh pulak dalam kotak..teliti sungguh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha... memang serupa... hehhehe... tulaa.. berbalut plastik.. dalam kotak.. kotak pun berbalut..

      tengok hasil pulak.. tersangat puas hati.. hehehe..

      Padam
  4. waaa.. da siap photobook adik.. fifi punye terbengkalai lagi.. fifi buat dekat album9..

    BalasPadam
    Balasan
    1. fifi.. saya ni kalau nak kan sesuatu bende.. tak de rase sabar dah.. terus buat.. dan terus nak.. hehehhe..

      oh.. ade album9 photobook eh.. leh la intai2 sana pulak.. hhhee..

      Padam
  5. Assalamualaikum wbth...

    Salam perkenalan dari
    TiranaAduka...
    Selaku blogger baru ...memohon maaf atas kehadiran di blog ini.....tanpa diundang...maaf dari Tirana..

    From TiranaAduka.....: Mengenali TiranaAduka - About TiranaAduka.

    Ilmu Yang Mak Turunkan Pada TiranaAduka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam tirana..

      salam perkanalan.. terima kasih singgah sini.. :)

      Padam
  6. yeaaaa..dpt daaa...haaaaaa...mcm ni lah maria nk wat sis..tp mahal..rtus2x...ehh murahnye..nk kena asapp ke sana ni..oke bye...ohh..nice pic..hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehhe.. tulaa.. lama dah mengimpikannye.. hehehe.. memang ade harga ratus2.. yg ni jenis kulit nipis.. murah sikit.. hehhee.. lagi2 tgh promosi.. sambar je.. hhehehe..

      Padam
  7. salam kenal ina,
    saya tadi baca dri proses kelahiran adik, rase tersentuh hati..
    saya kagum dgn semangat ina
    semoga adik bertambah sihat dan ceria :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kenal.. :)
      terima kasih..
      aamiin...

      Padam
  8. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    BalasPadam
  9. tak de photobook utk adriana pon ..ade mase kite kawen je, tapi panggil storybook :) ..ishk dah lame tak cuci gambar pon .. :) simpan dalam laptop je seme gambar .. :)

    BalasPadam
  10. wahh cunnya... serius dah terpengaruh, nak wat jugak la..since pakai digital camera mmg sgt jarang la cuci gambar, save kat laptop jer..tq ina for d sharing ;-)..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa.. buat jangan tak buat.. selagi promosi masih ada.. hehehe..

      Padam

Nak conteng2??? Sila laaa...