Followers

Selasa, 31 Julai 2012

~ Susu Kambing Al- Khishbun ~

Lagi sikit cerita tentang SK al-khishbun ni.. dekat entry yang lepas2 saya ada cerita sket pasal SK al-khishbun ni.. Pada yang tak tahu.. SK al-khishbun ni adalah susu untuk kesuburan.. Untuk org yang sukar mendapat cahaya mata.. wah ayat daku ni cam skema je laa.. ok2.. teruskan dgn gaya santai..


berikutan dengan entry saya yg lepas tu.. banyak jugak feedback yang saya dapat.. ramai yang berminat untuk mencuba SK ni.. mudahan SK ni serasi  pada yang sedang mencubanye.. Kite hanya mampu berusaha sedaya upaya.. Tetapi hanya Allah yang berkuasa di atas segalanya2.. Andai lepas minum SK ni berjaya.. itu adalah kerana Allah.. andai lepas minum SK ni tidak berjaya.. itu juga kerana Allah.. Kite hanya ikhtiar mane yang boleh..


Ramai kawan2 yang membeli bertanya pada saya.. saya pun tak reti sangat nak menjawab.. sebabnye saya cume berkongsi ape yg saya alami.. kalau masalah kawan2 tak sama dgn masalah saya.. oppsss.. tak tahu la nak jawab camne.. kang salah jawab.. jadi lain pulak.. kan.. hehehe.. tapi jangan risau.. ini bukan ubat yang boleh memudaratkan.. ia adalah sekadar makanan sampingan..


Masa saya minum susu ni.. saya memang punye masalah period yang tak teratur.. memang sejak dari zaman skolah lagi.. 4-5 bulan kot.. ntahlah.. masa zaman skolah tak pernah pun nak amek kira.. datang ke tak datang ke.. tak kisah pun.. dah stat mula mengira bulan tak datang ni bila dah kawen.. waktu tu la baru tau kadang2 4 bulan.. kadang2 5 bulan.. ntah lah.. kalau datang pun sebab makan ubat kasi period..

Hasil rawatan kesuburan saya punye masalah PCOS.. fibroid kanan dan kiri.. cyst belah kanan.. telur tak matang walau sudah makan pil subur (clomid) tapi hasil TVS telur cume 2mm - 5mm sahaje... 

Itulah serba sedikit masalah saya.. saya minum SK kali pertama.. saye period.. lepas habis period saya minum lagi selama 2 minggu saya stop.. Alhamdulillah.. lepas 2 minggu delay period saya disahkan +ve 5 minggu.. 2 botol setengah saya minum susu ni.. share dengan suami..

Apa yang PENTING tentang susu ni..

Jangan diminum semasa period..
Bagi period yang teratur tu.. stop seminggu sebelum period..
Bagi tak teratur minum sampai period.. atau bila ade rase perubahan macam tanda2 preggy ke.. atau tanda2 period nak datang ke.. stop dulu la ye..
Banyakkan minum air.. sebab SK ni panas.. (Susu kambing + herba).. macam saya dulu banyak minum air cap badak.. nak bagi badan sejuk.. hehehe..
Waktu demam jangan minum SK ni..
Minum sejam sebelum sarapan dan sejam sebelum tido..
Sebaiknye minum suami isteri.. kerana SK ni juga boleh memperbaiki sperma..
Bancuh dengan air suam JANGAN dengan air panas.. kerana takut zat2 dan khasiat SK ni akan hilang..

Saya rase itu je tips yang boleh saya share yang saya amalkan sepanjang minum SK ni.. perlu diingatkan.. penerimaan dan keserasian badan masing2 tidak sama.. ada org sebotol je sudah berkesan.. 

Dan jangan lupe doa tak putus2 minta pada-Nya semoga segala usaha kite diperkenankan oleh-Nya..

Disamping itu juga.. sepanjang minum SK ni saya amalkan membaca surah Al-Waqiah selepas subuh.. surah Al-Mulk selepas maghrib.. surah Maryam.. surah Yusuf.. Surah Yasin.. dan Solat Dhuha 2 minggu berturut2.. 

Insyaallah kawan2.. yakin pada Dia.. semuanye adalah kehendak dia.. Kalau Dia berkehendakan sesuatu terjadi.. maka terjadi la ia.. meminta la pada Dia..

Saya doakan kawan2 yang sedang ber TTC semoga tabah dengan dugaan ini.. dipermudahkan segala urusan dan dipercepatkan rezeki zuriat kawan2.. mudahan di bulan yang baik ni akan ada kejayaan buat kawan2.. Amin Amin Amin... 

Pada yang berminat nak mencuba dan berusaha dengan SK al-khishbun ni.. boleh la call atau sms suami saya ( 017-3632642 - hairy ) atau saya ( 014-7137311 - ina )

COD : KAJANG 
selain dari tu saye mintak abang posmen tolong hantarkan yeeeee.. hehehehhe...

psstt.. meh like meh.. page SK al-khishbun

50 ulasan:

  1. wah..byk fedback y baik2..msti bgus produk ni

    BalasPadam
  2. @LYAfrina

    lya.. insyaallah.. dengan izin-Nya.. :))

    BalasPadam
  3. wow..tu diaa..bungkusan2 yg siap sedia utk dibawa rempit oleh abg posmen..hihi..
    akak mnunggu janji ditepati drp en.asben..nk order sk ni hr ni..tup2 dh bdengkur dh dia..huhuh..xpe..esok la plk punya cerita..(^_^)..sabarr..

    BalasPadam
  4. @Sinar Cahaya

    akak.. jauh sangat.. mintak tolong abg posmen je la anta kan.. hehehe.. alahai.. berdengkur pulak ye en. abg tu.. penat gamaknye tu.. hehehe.. esk sebelum dengkur tu.. cerite cepat2 ye.. hehehe..

    BalasPadam
  5. bagus jugak productb SK tu yer..hehe

    salam kenal..)

    BalasPadam
  6. fazitaismail... insyaallah... sebagai bantuan dgn izin Dia..

    salam kenal.. :))

    BalasPadam
  7. saye minum separuh botol je.. bfp.. alhamdulillah..

    BalasPadam
  8. bagus ni.. bagi yg masalah utk mendapatkan zuriat, harus try.. Mana tahu de rezeki..InsyaAllah..usaha n ikhtiar pasti berjaya..

    Salam Kenal Ina Haireina, Salam Ramadan.

    BalasPadam
  9. tahniah2...welcome to d club ina. Bleh sama2 kita share info pasal kehamilan & baby kita nanti..wiyah nak suggestkan kat adik wiyah tp dia duk sabah..if anything wiyah inform ina yer! tahniah..happy for u

    BalasPadam
  10. Wiyah minta maaf banyak2 coz tak baca n3 ina yg lepas..apapun tahniah buat ina! happy parenting..sedih wiyah baca & jadi rasa takut plak, wiyah br 22 mggu..harap2 semua berjalan lancar insyaAllah

    BalasPadam
  11. @Fifi

    alhamdulillah fifi.. cepat dia bertindak balas dgn fifi.. :)

    BalasPadam
  12. @eMMe

    insyaallah emme.. berkat kesabaran dan kesungguhan.. :)

    BalasPadam
  13. @Wiyah

    terima kasih wiyah.. :) ok.. kalau adik wiyah berminat.. bagitau la.. boleh pos nun ke sana.. hehehe..

    insyaallah wiyah.. saya doakan wiyah dipermudahkan dan selamat hingga ke akhirnya.. amin..

    BalasPadam
  14. Rasa tringin nk mcuba.mslh kak n saya lbh kurang sama.hormon xstabil.telo pn xmatang wlaupun dh mkn pil subur.da lg ke jual produk ni?

    BalasPadam
  15. @yana

    yana... masih ade jual lagi.. kalau teringin nak cuba.. call atau sms la no tu ye.. mane tau kalau serasi dgn yana.. insyaallah.. :)

    BalasPadam
  16. saya dh 4 tahun 7 bulan kawin...pergi chek kt hospital..DR. cakap telur ok besar2 & matang..tp masih blm ada rezeki..rasa mcm nk cuba susu ni..tp x tahu cara nk ambil..ada yg suggest ambil dgn hulba sejenis serbuk. tlg bagi suggestion..tq

    BalasPadam
  17. @0194655800 - Pn. Fazni

    puan fazni.. maaf lambat reply komen puan.. saya dah sms detail kat no puan ye.. tq..

    BalasPadam
  18. salam..akak kalu kte mnum susu jek tak amek hulba tue boleh ke? alin (n.adliza85@gmail.com)

    BalasPadam
  19. @n.adliza85@gmail.com

    boleh je ambil sk tak ambil hulba..

    bahan2 dalam hulba semua ade dalam sk.. jika punye masalah yg agak teruk kene ambil sekali dgn hulba..

    saya dah email awak ye.. cek inbox.. :)

    BalasPadam
  20. salam...sy br 7bln kawen...tp ibu mertua n fmly dh xsbr2 nk cucu...blh ke sy try sk ni wlau br je kawen...sy patut ambk sk sj or dgn hulba...brp hrga sk ni...

    dah:012-9893780 (aien_adam@yahoo.com)

    BalasPadam
  21. Salam ina. Akak trinhin nsk cuba. Kwn akak ada bg lebihan ak utk akak cuba. Coz dia da preggy sel mkn 1/2 btl je. Tp akak isau nak ambk coz akak ada drh tinggi. Blh ke.akak da kwn 9 thn. Penah bslin tp bb mninggal 6 thn yg leps. Tk

    BalasPadam
  22. Salam ina. Akak trinhin nsk cuba. Kwn akak ada bg lebihan ak utk akak cuba. Coz dia da preggy sel mkn 1/2 btl je. Tp akak isau nak ambk coz akak ada drh tinggi. Blh ke.akak da kwn 9 thn. Penah bslin tp bb mninggal 6 thn yg leps. Tk

    BalasPadam
  23. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  24. sis,sy nak try la susu nie..
    camne yea nak order?

    e-mail sy ye sis..lyda_dairy@yahoo.com

    tq..

    BalasPadam
  25. aien..wati..lyda...cara pembelian boleh sms sy 014-7137311... atau sms suami sy 017-3632642.. sy jarang online skang ni...

    BalasPadam
  26. Salam

    barang nie ade lg x?

    BalasPadam
  27. sy dah kawen dekat 2 thn..hari tu saya ada beli sk al khishbun dari Puan Ina.Alhamdullilah br minum dua minggu dah lekat..terima kasih memperkenalkan produk ini..

    BalasPadam
  28. salam kak ina.. sy br dpt info dr kwn psal produk ni. Dr. br sahkn sy ade pcos.. kwen dh 8 thun, blum ada chaya mata..
    kwn cdangakn susu kmbing & hulba..
    brp Hrganya ye?

    BalasPadam
  29. assalam kak
    sy br dpt taw psal produk ni dr sorng kwn.. sy br disahkan dr. ade pcos, dh 8 thun kwen, blum ade zuriat.. kwn cdangakn sy minum susu kmbing khisbun & hulba.. bro hrganye kak? Tq

    BalasPadam
  30. @dila

    syukur alhamdullilah..tahniah dila..jaga diri elok2 ye ..

    BalasPadam
  31. @putrijb_293

    kalau beli set sk alkhishbun dan hulba sy bg PERCUMA pos laju :) rm100 1 set (sk alkhishbun dan hulba ) .. boleh hubungi suami saya buat sementara waktu ni.. 017-3632642 hairy

    BalasPadam
  32. salam pn. Ina Haireina. saya baru je mengenali blog ni daripada seorg sahabat. sy dah kawin 3 tahun 6 bulan. blum ada zuriat. da berbagai cara sy usaha. period teratur. pernah mkn ubat kesuburan dan imbas telur, doktor kata telur xcapai saiz maksimum pd waktu yg dijgka (xmatang). sy bercadang nk cuba produk ni. boleh puan beri penerangan kepada sy tntg produk ni? (email sy anasiti83@yahoo.com.my)

    BalasPadam
  33. salam..sya nk tya kalo area penang dekat mane sya boleh dapatkan susu ni...

    BalasPadam
  34. salam...sya nk tya kalo dekat area penang kat mane sya boleh dapatkan susu ni...

    BalasPadam
  35. @Tanpa Nama

    sila cek email ye.. kalau nak cepat.. boleh sms saya.. 014-7137311..

    BalasPadam
  36. @Great Partner Loving Mother

    saya tak berapa pasti area penang kat mane.. kalau mahu dari saya, saya boleh pos kan..

    BalasPadam
  37. nak tanye ..kalau sedang ambil ubat homeopati,boleh x minum susu nie..n macam mane cara nak dapatkannya

    BalasPadam
  38. @Siti Rohaida

    boleh.. minum sekurang2nye sejam.. boleh sms saye ye.. 014-7137311..

    BalasPadam
  39. askum... nak tanya hukba tu mmg kena mkn bersama kurma @ madu ker?? klau madu dan kurma tu x der boleh ker makan cam tu jer???

    BalasPadam
  40. Assalam..kum akak ina saya nak tanya kalau peroid berpanjangan macam manaa pulak.maslah saya hormon tak setabil

    BalasPadam
  41. Kak ina zils cam nk tau detail susu ni la.zila dh 2 thn kawen.doc ckp ada pcos.tp dh sthn consume clomid msh xde lg

    BalasPadam
  42. zila.. nak tanya pape boleh sms atau call akak.. 014-7137311 ye.. tq..

    BalasPadam
  43. Nice article,
    Susu kambing memang baik untuk kesihatan kita

    thanks

    BalasPadam
  44. Salam..now sy masih minum lg susu ni..hope ada rezeki kami.

    BalasPadam
  45. salam...perkenalan

    BalasPadam
  46. As salam sye disahkan tiub falopio tersumbat, sesuai xsaya minum sk khisbun nie? Sye nak cuba ikhtiar lain selain laparascopy..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk masalah ni.. saya syorkan untuk ambil sk dan hulba.. in shaa allah.. mudahan membantu.. jika berminat boleh sms atau wasap saya 014-7137311

      Padam
  47. utydtdtsrsrserrr

    BalasPadam

Nak conteng2??? Sila laaa...